Nå legges 22 tomter ut for salg i det nye boligfeltet Jensvika på Svorta i Skodje – midt i Nye Ålesund.

Er du interessert, er forholdene lagt til rette for at du og dere kan ta turen til Jensvika. Møre Hus har installert benker, sittegrupper og gruset stier i tomteområdet slik at dere kan bruke tid til å ta inn omgivelsene, nyte utsikten og føle på om Jensvika kan være stedet for dere.

– Vi tror dette vil være svært attraktive tomter. Allerede før vi har annonsert, er det stor pågang av interessenter, forteller Svein Arne Skotheim, eiendomsutvikler i Møre Hus.

Eiendomsutvikleren og Jan-Magnus Knudsen, daglig leder i Møre Hus, har tatt oss med til Jensvika. Tydelig stolte over å kunne presentere et boligområde man ikke finner så mange andre steder.

Se tomteoversikten og priser på prosjektsiden til Jensvika. 

IFrame

Fantastisk utsikt

De peker, gestikulerer, tegner og forteller entusiastisk om boligfeltet, omgitt av en natur som best kan beskrives som et rent mesterverk. Her er først og fremst planlagt tomter for eneboliger. Noen mindre områder er også satt av for eventuelt tettere utbygging. I første omgang er det eneboligtomter som skal legges ut for salg i det nye boligområdet på nordsida av E-39, like øst for Digerneset.

IFrame

– Boligfeltet ligger usjenert og idyllisk til i hellingen ned mot sjøen og Jensvika, med en fantastisk utsikt mot Skodjevika og de flotte Sunnmørsfjellene. Arbeidet med tomtene pågår nå og de vil være byggeklare i løpet av sensommeren, sier Jan-Magnus Knudsen.

Usjenert og sentralt

Samtidig som boligfeltet ligger usjenert til, er det også svært sentralt. Det er gangavstand til Digerneset som har hatt en formidabel utvikling de siste årene med et bredt utvalg av butikker og tilbud. I tillegg er det gjort avtaler med flere store aktører om fremtidig utbygging som vil gjøre området enda mer attraktivt. Og det er korte kjørerturer til Moa – 12 minutter – og 22 minutter til Ålesund.

IFrame

Forskning og bo-miljø

Naturlandskapet rundt boligfeltet, som blir liggende midt i nye Ålesund kommune, er ikke bare pent for øyet, men påvirker også helsa på en positiv måte, noe du kan lese mer om her på forskning.no.

De siste årene er det forsket en god del på hvordan omgivelser og utsikt virker på oss. Det finnes mye forskningsbasert dokumentasjon på at omgivelsene faktisk påvirker helsa vår både fysisk og psykisk. Og ofte på mer direkte måter enn man har trodd. Forskere mener å ha funnet en klar sammenheng mellom gode helse og vakre omgivelser.

Utsikt godt for helsa

Bilder av landskaper med fjell, fjorder og sjø topper lista i en britisk studie om hva som folk flest definerer som «vakre omgivelser». Jensvika er sånn sett en perfekt match.

– Stress og liten fysisk aktivitet er årsaker til de nye folkesykdommene. Riktige omgivelser kan hemme stress, skape opplevelser og fremme fysisk aktivitet. Dårlige omgivelser kan gjøre det motsatte. Derfor er kunnskap om bomiljøet og disse tingene viktig, skrev professor Mari Sundli Tveit (44), tidligere rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet (NMBU) i en kronikk i Aftenposten.

IFrame

Strandsone og fjordlandskap

I dag består Jensvika- området av spredt boligbygging, kulturlandskap og eldre gardstun. Reguleringsplanen tar vare på eksisterende bolig- og kulturmiljø, kontakten til strandsonen og fjordlandskapet. I nærmiljøet er det skole, barnehage og SFO. Alt i gåavstand på lukket gangveg.

– Vi ønsker å utvikle og skape et unikt og godt bomiljø for barn og voksne. Et sted hvor du virkelig har lyst til å realisere boligdrømmen din, et sted hvor alt ligger til rette for å trives – og et sted hvor det ifølge forskningen er godt å bo, sier Jan-Magnus med et smil.

Eneboliger

Møre Hus hjelper deg med å finne boligen du er på jakt etter. Det finnes mange forskjellige hustyper i deres kataloger. Ønsker du noe helt spesielt, har Møre Hus en arkitekt som kan tegne bolig helt etter dine ønsker, og tilpasset tomten du velger.

Les også historien med Leif-Kjetil og Synnøve midt i nye Ålesund, de er superklare for enebolig, fremtiden og en haug med kjekke naboer.

Jensvika boligfelt

  • 22 unike eneboligtomter ved sjøen
  • Midt i nye Ålesund kommune
  • Usjenert og solrikt
  • Positiv påvirkning på helsa vår ifølge nyere forskning
  • Sentralt med gangavstand til Digernes
  • 12 minutters kjøretur til Moa
  • Familievennlig og skjermet område
  • Skole, barnehage og SFO i gangavstand på trygg skoleveg
Produsert av SMP Brand Studio

Ta kontakt med Møre Hus om du vil vite mer om Jensvika. Se tomteoversikten og priser på prosjektsiden til Jensvika.