– Midt i nye Ålesund er midt i blinken for oss. Alt falt på plass da vi oppdaget Jensvika like ved Digerneset. Perfekt beliggende midt mellom arbeidsplassene våre, kort vei til alt, bolig nær sjøen og panoramautsikt mot fjord og fjell. Bedre kan det ikke bli. For oss har Jensvika vært en åpenbaring vi knapt hadde hørt om, sier samboerne Synnøve Eidem (33) og Leif-Kjetil Fjørtoft (31).

Kjempeinteresse
Digerneset vokser med rakettfart og tegner til å bli et attraktivt boligområde for mange i nye Ålesund kommune. Det er kjempeinteresse for de 22 tomtene som Møre Hus har lagt ut i Jensvika på Svorta i Skodje. Bare få dager etter at tomtene ble markedsført som «ren idyll midt i nye Ålesund», var mange av dem reserverte.


Kjempeinteresse for de 22 tomtene i Jensvika på Svorta i Skodje.

Attraktive tomter
– Vi hadde tro på at tomtene var attraktive med utsikt mot Skodjevika og de flotte Sunnmørsfjella, men interessen og pågangen er mye større enn vi hadde forventet på så kort tid, forteller to fornøyde herrer fra Møre Hus, eiendomsutvikler Svein Arne Skotheim og daglig leder Jan-Magnus Knudsen.

Romslig enebolig
Synnøve og Leif-Kjetil bor bra i en leilighet i Hellegata i Ålesund sentrum, men ønsker å tilbringe fremtiden i en romslig enebolig i åpent landskap. De har jaktet drømmestedet både her og der, men ingenting traff skikkelig før de oppdaget Jensvika-prosjektet til Møre Hus.


Midt i Ålesund sentrum planlegger Synnøve og Leif-Kjetil fremtiden i det som blir midt i den nye Ålesund kommune.

Store forventninger
Samboerne er fulle av forventning til det som skal bli deres nye hjem for mange år fremover. Byggestart blir til våren. Frem til da skal tiden brukes til mye gøyal planlegging.

– Nå er vi midt i en spennende prosess med arkitekten til Møre Hus om plassering på tomta og planløsninger. Vi gleder oss enormt til å komme i gang, forteller de to.

Idyll
Byggefeltet begynner så smått å ta form. Synnøve og Leif-Kjetil viser oss rundt og klatrer opp i lyngen til tomt nummer åtte som ble deres valg. Tomta er omgitt av fjord, fjell og praktfull natur. De idylliske omgivelsene bader i lav sol en perfekt høstdag på tampen av september.

IFrame

Perfekt plassert
Synnøve er fra Sykkylven og jobber som farmasøyt på Boots Apotek på Moa, Leif-Kjetil er betongarbeider i Brattvåg hvor han også vokste opp og har sin familie.

– For oss har Jensvika en perfekt plassering litt midt imellom våre arbeidsplasser, og litt midt imellom våre respektive familier med tanke på besøk, forteller de.

Helsebringende utsikt
Jensvika var også perfekt i forhold til deres ønske om å bo med utsikt og praktfull natur rundt seg, slik de gjorde i oppveksten. Det de ikke har tenkt på er at utsikten og naturlandskapet rundt Jensvika også påvirker helsa på en positiv måte, noe du kan lese mer om her på forskning.no.

Slik vil de bo
Funkis er vel og bra, men Synnøve og Leif-Kjetil har valgt en mer herskapelig hustype fra Møre Hus. 200 kvadratmeter på to etasjer. Solid og selvbærende slik at det er lett å flytte vegger og ha åpne løsninger.


Slik vil Synnøve og Leif-Kjetil bo. Herskaplig, romslig og staselig.

Inne er jeg fast bestemt på å sette farge på tilværelsen, sier Synnøve med et smil.

Fargevalget har Leif-Kjetil overlatt til henne. Utvendig heller de mot en hvit enebolig slik det er lang tradisjon for nær sjøen og fjorden.

Trygt og godt
– Det føles utrolig godt. Vi har funnet vårt sted, vårt hus og alt til en pris som er godt innenfor vårt budsjett. Dessuten føles det trygt på alle mulige måter å ha en så bunnsolid aktør som Møre Hus i ryggen, sier Synnøve Eidem og Leif-Kjetil Fjørtoft.

 

Jensvika 

  • Midt i nye Ålesund, på nordsida av E-39, like øst for Digerneset.
  • 22 unike boligtomter ved sjøen, panoramautsikt, usjenert, solrikt og familievennlig.
  • Visste du at god utsikt og flotte omgivelser er helsebringende? Sjekk her på forskning.no.
  • Gangavstand til Digerneset, 12 minutters kjøring til Moa, 22 minutter til Ålesund.
  • Digerneset har hatt en formidabel utvikling med stort utvalg av butikker og tilbud, og mer kommer.
  • Skole, barnehage og SFO i gangavstand på trygg skolevei.
  • Velg mellom mange boligtyper fra Møre Hus, eller få det skreddersydd av deres arkitekt.
  • Visste du at vi tilbringer 15 timer og 21 minutter av døgnet i eller ved boligen vår? Sjekk hvordan vi bor i Norge.
  • Les mer om Jensvika her.


Les saken «Midt i Nye Ålesund: Unike boligtomter». Se flere bilder og video fra Jensvika. 

Ta kontakt med Møre Hus om du vil vite mer om Jensvika. Se tomteoversikten og priser på prosjektsiden til Jensvika. 

Produsert av SMP Brand Studio